نماینده روسیه: صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام فقط شرایط را بدتر می‌کند تیراندازی در آمریکا یک کشته و ۲۶ زخمی برجای گذاشت وجود آمادگی کامل برای برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری در مشهد و خراسان رضوی سخنگوی ستاد انتخابات: امروز ۳۷ نفر به ستاد انتخابات مراجعه کردند (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) یک دیپلمات انگلیسی از نقش ویرانگر غرب در بی‌ثباتی سیاسی افغانستان و منطقه پرده برداشت حملات موشکی سنگین مقاومت لبنان به شهرک‌های صهیونیستی وزیر فرهنگ لبنان برای عرض تسلیت به منزل شهید امیرعبداللهیان رفت جلسه ستاد پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی خراسان رضوی برگزار شد پخش زنده سخنرانی مقام معظم رهبری در سالروز رحلت امام خمینی(ره) در حرم مطهر رضوی احضار سفیر چین به وزارت امور خارجه (۱۳ خرداد) ادعای نماینده مجلس: جزئیات خرید سربازی به‌زودی اعلام می‌شود ویدئو | مستند «عاشق خمینی(ره)» محمود صادقی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرد + فیلم فیلم | محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد + صحبت‌ها و حواشی (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) امام خمینی(ره) شخصیت چند‌بعدی تاریخ معاصر احمدی‌نژاد داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ شد + فیلم آغاز چهارمین روز ثبت‌نام کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) حمله دوباره ارتش یمن به ناو هواپیمابر آیزنهاور در دریای سرخ (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) درگیری پلیس و تظاهرات کنندگان اسرائیلی در تل آویو + فیلم
سرخط خبرها

وزیر امور خارجه: ایده‌های سلطان عمان درباره مذاکرات را در نشست‌های دیپلماتیک بررسی کردیم

  • کد خبر: ۱۸۴۵۸۷
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۹
وزیر امور خارجه: ایده‌های سلطان عمان درباره مذاکرات را در نشست‌های دیپلماتیک بررسی کردیم
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه هیچ طرفی نمی‌تواند مرز‌های کشور‌های منطقه را ببندد تاکید کرد، حمایت از مقاومت پایه سیاست جمهوری اسلامی ایران بوده و دفاع از مقاومت به معنای دفاع از صلح و ثبات و امنیت منطقه است.

به گزارش شهرآرانیوز، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان اخیرا در چارچوب تقویت روابط با سوریه و لبنان سفری به این دو کشور داشت؛ به ویژه در زمینه پیگیری توافقنامه‌های امضا شده میان ایران و سوریه در خلال سفر سید «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان به دمشق در سال جاری. این سفر (سفر حسین امیرعبداللهیان به سوریه و لبنان) هم‌زمان با تحولات مهمی از جمله تحرکات آمریکا در مرز‌های شرقی سوریه و نیز تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه رهبران مقاومت فلسطین بود.

در همین راستا و به دلیل اهمیت این تحولات، روزنامه الوفاق مصاحبه‌ای با وزیر خارجه کشورمان داشته است که متن آن به شکل سوال و جواب، به صورت زیر است:

بیگانگان در تلاش برای بازگرداندن گروه‌های تروریستی به سوریه هستند

خبرنگار الوفاق این گفتگو را با اشاره به تحولات جدید در مرز‌های سوریه و عراق شروع کرده و پرسید: در دوره اخیر شاهد تحرکاتی از جانب آمریکا در مرز‌های عراق و سوریه به ویژه در منطقه حضور اشغالگران آمریکایی بوده‌ایم. آیا سفر اخیر شما به سوریه و لبنان در چارچوب تاکید بر این مسئله بود که ایران در کنار هم‌پیمانان خود ایستاده است؟

حسین امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال گفت: در حقیقت ما امروز با دو صحنه در سوریه مواجهیم. صحنه اول مربوط به دیدگاه جدید جهان عرب است که تلاش دارد در‌های بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و بازگشایی سفارتخانه‌ها و انجام توافق‌نامه‌ها در سطوح مختلف با سوریه را باز کند. درواقع جهان عرب و سران کشور‌های عربی و اسلامی در منطقه جایگاه سوریه را با صحنه جدید آن درک کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که سوریه کشوری است که نمی‌توان آن را از معادلات منطقه حذف کرد.

وی افزود: اما با وجود تسریع در این صحنه مثبت برای سوریه، فعالان خارجی و به ویژه دشمنان سوریه مانند آمریکا فشار‌های خود را علیه ملت و دولت سوریه افزایش داده‌اند. من در سفر خود از مقامات سوریه شنیدم که طرف‌های بیگانه و دستگاه‌های جاسوسی خارجی در تلاش برای بازگرداندن گروه‌های تروریستی به منطقه شرق فرات و ادلب با هدف افزایش فشار‌ها علیه سوریه هستند.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: قوانین تحمیل شده علیه سوریه از سوی آمریکا موسوم به «قانون سزار» یا «قیصر» در حقیقت با هدف تشدید تحریم‌ها ضد سوریه است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که همه این‌ها (تحولات اخیر) واکنشی از جانب دشمنان سوریه به احیای روابط طبیعی میان این کشور و کشور‌های عربی و کشور‌های منطقه است. مسئله دیگری که مربوط به سوریه می‌شود، موضوع امنیت مرز‌های مشترک سوریه و ترکیه می‌باشد. مقامات سوریه به ما تاکید کرده‌اند که این کشور آمادگی کامل برای محافظت از امنیت مرز‌های خود با ترکیه را از داخل اراضی سوریه دارد.

پیشنهاد ایران در جلسه چهارجانبه برای امنیت مرز‌های ترکیه و سوریه

حسین امیرعبداللهیان اظهار داشت: در آخرین جلسه از گفتگو‌های چهارجانبه بین وزرای خارجه ایران، سوریه، روسیه و ترکیه در مسکو، ما ایده جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردیم که بر اساس آن سوریه و ترکیه برای خروج نیرو‌های نظامی ترکیه از سوریه توافق کنند. اما در نهایت این معادله‌ای است که متعلق به طرف سوری و ترکی است. طرف دوم این معادله ترکیه است که به امنیت مرز‌های خود با سوریه اهمیت می‌دهد و تلاش می‌کند تا مرز‌های آن از سوی هیچ یک از گروه‌هایی که امنیت منطقه را تهدید می‌کنند، مورد تهدید قرار نگیرند.

وی گفت: این موضوع درستی است که ترکیه مطرح کرده؛ بنابراین ما در ایده جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد دادیم که سوریه و ترکیه در جلسه چهارجانبه باهم توافق کنند که در وهله نخست ترکیه متعهد به خروج نیرو‌های نظامی خود از سوریه شود و در وهله دوم سوریه نیز متعهد گردد که نیرو‌های خود را در مرز‌ها جهت جلوگیری از هرگونه تجاوز به اراضی ترکیه مستقر سازد. جمهوری اسلامی ایران و روسیه نیز به عنوان ضامن دو طرف خواهد بود.

آمریکایی‌ها از زمان طولانی برای بستن گذرگاه البوکمال تلاش می‌کنند

روزنامه‌نگار الوفاق سوال دوم خود را با این مضمون مطرح کرد که آیا از نظر شما، آمریکایی‌ها برای قطع روابط بین ایران و سوریه و عراق با هدف تاثیرگذاری بر این کشور‌ها و اقتصاد کشور‌های عضو محورمقاومت از خلال مانع‌تراشی در خط ترانزیت آن‌ها به اضافه حمایت از گروه‌های تروریستی تلاش می‌کنند؟

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سوال اظهار داشت: این مسئله در رسانه‌ها مطرح شده و برخی رسانه‌ها می‌گویند که آمریکا اقدام به تشدید حضور نظامی خود جهت بستن مرز‌های البوکمال کرده است. اما تحقیقاتی که ما انجام دادیم نشان می‌دهد هیچگونه عملیات جابجایی میدانی روی زمین انجام نشده که موجب گردد ما این دیدگاه را تایید کنیم. اما اگر بخواهیم درباره این مسئله بحث کنیم که آیا آمریکایی‌ها برای قطع روابط و راه‌های مواصلاتی در این منطقه تلاش می‌کنند یا نه، باید بگوییم که آن‌ها از زمان طولانی در این راستا تلاش می‌کردند.

حسین امیرعبداللهیان در ادامه این گفتگو تصریح کرد: ما هرگز نمی‌توانیم فراموش کنیم زمانی که سوریه و عراق در حال جنگ با داعشی بودند که تحت تسلط سرویس اطلاعات آمریکا قرار داشت، آمریکایی‌ها فشار زیادی وارد کردند تا گذرگاه البوکمال بسته بماند. اما به لطف طرحی که بر مبنای منافع مشترک عراق و سوریه تهیه شده بود، این مرز‌ها بازگشایی شد و درواقع مرز‌های صداقت و همکاری اقتصادی مشترک بین دو کشور بود.

هیچ‌کس نمی‌تواند مرز‌های کشور‌های منطقه را ببندد

وی ادامه داد: من در جریان سفر خود به دمشق و بیروت اشاره کردم که در زمان کنونی هیچ‌کس نمی‌تواند مرز‌ها و خطوط مواصلاتی بین کشور‌ها را مسدود کند و این مسئله درباره گذرگاه «زنگزور» نیز صدق می‌کند. ما اکنون به مرحله‌ای رسدیه‌ایم که احساس می‌کنیم نقشه‌ای که در منطقه قفقاز درحال اجراست با هدف بستن مسیر تاریخی و قدیمی بین ایران و ارمنستان می‌باشد. ما اعلام کردیم که هرگز اجازه نمی‌دهیم این مسیر تاریخی و مواصلاتی بین ایران و این منطقه از قفقاز محدود یا بسته شده یا تحت تاثیر پروژه‌های دیگر قرار بگیرد. این موضوع با چیزی که بین عراق و سوریه است تطابق دارد (مرز‌های آن‌ها بسته نمی‌شود).

وزیر خارجه کشورمان گفت: طبق گزارش‌هایی که تا کنون از این منطقه به دست ما رسیده، هیچ نشانه‌ای که وجود عملیات‌های جابجایی با هدف بستن مرز‌های البوکمال توسط نیرو‌های بیگانه را تایید کند، وجود ندارد؛ اما آن‌ها نیتی در این زمینه دارند و قبلا هم اقدام به چنین کاری کرده‌اند؛ بنابراین ما باید بدانیم که آمریکایی‌ها اگر فرصت پیدا کنند بازهم اقدام به چنین کاری می‌کنند. به همین دلیل باید منتظر تحولات باشیم و تحولاتی که در منطقه رخ خواهد داد را ببینیم. اما سوریه و عراق هرگز به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهند که مرز‌های آن‌ها را ببندد.

دفاع از مقاومت سیاست اصلی جمهوری اسلامی ایران است

سوال بعدی الوفاق از وزیر خارجه کشورمان با این مضمون بود: شما در خلال سفر اخیر خود به لبنان دیدار‌های مهمی با سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله و رهبران گروه‌های فلسطینی داشتید. با توجه به اهمیت تحولاتی که در مقابله با دشمن صهیونیستی شاهد آن هستیم، در جریان این دیدار‌ها چه اتفاقی افتاد؟

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال گفت: در حقیقت، توجه و اهمیت به محور مقاومت، سیاست پایه‌ای و اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است که بر مبنای دفاع از مظلومان و مستضعفان و محافظت از امنیت و ثبات منطقه می‌باشد و این چیزی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر آن تاکید دارد. در تماس آخر من با آقای «جوزپ بورل» (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)، او مدعی شد که آن‌ها (غرب و آمریکا) می‌گویند که روسیه از پهپاد‌های ایرانی در اوکراین استفاده می‌کند. من به بورل گفتم لطفا دیگر این حرفِ بی‌اساس را تکرار نکنید. موضع ما در قبال مسئله اوکراین کاملا روشن است و ما در سیاست خارجی خود با هیچ طرفی تعارف نداریم و صراحتا گفته‌ایم که هرگز هیچ پهپادی به روسیه نداده‌ایم تا در جنگ علیه اوکراین استفاده کند.

دفاع از مقاومت یعنی دفاع از امنیت و صلح و ثبات منطقه

وی افزود: اما درباره مسئله فلسطین و لبنان، ما علی‌رغم همه پیامد‌ها و تبعاتی که متحمل می‌شویم، صراحتا اعلام می‌کنیم که در کنار مقاومت هستیم. بله ما سیاست‌های همسایگی را دنبال می‌کنیم و در وهله نخست نگاه به آسیا در اولویت سیاست خارجی ماست و ما با شرق و غرب در جهان برمبنای منافع ملی تعامل می‌کنیم. «نه شرق و نه غرب» پایه استقلال سیاسی ماست، اما مقاومت یکی از ابعاد مهم در سیاست خارجی ما می‌باشد. امروز زمانی که از مقاومت صحبت می‌کنیم، درواقع از مقاومت در برابر طمع‌ورزی‌ها و تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی و مقاومت در برابر نقشه‌های گروه‌های تروریستی در منطقه حرف می‌زنیم. دفاع از مقاومت یعنی دفاع از امنیت و ثبات و صلح.

سروصدا‌های مقامات صهیونیست ناشی از ترس و نگرانی آنهاست

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: در این سفر (سفر به لبنان) ما توانستیم نشست سه‌جانبه‌ای با رهبران مقاومت و نیز سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله داشته باشیم که برای من بسیار مهم و جالب بود و از رهبران مقاومت فلسطین و سید حسن نصرالله شنیدم و دیدم که آن‌ها در بهترین حالت از نظر روحی و قدرت پاسخ (به دشمن صهیونیستی) قرار دارند؛ بنابراین سروصدا‌هایی که مقامات رژیم جعلی صهیونیستی به راه انداخته‌اند، ناشی از ترس و نگرانی و ضعف صهیونیست‌هاست و من می‌خواهم این را به ملت‌های منطقه بگویم که شما در صحنه لیبی دیدید که مردم این کشور چگونه به دیدار یکی از مقاومت لیبی با مقام رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند و این حقیقتِ مقاومت ضد صهیونیست‌ها در منطقه است.

رژیم صهیونیستی دولت‌های کشور‌های سازشکار را نادیده می‌گیرد

آقای امیرعبداللهیان در پاسخ به سوالی درباره مقاومت ملت‌ها در برابر عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اظهار داشت: ما در برخی کشور‌های سازشکار با رژیم صهیونیستی مشاهده می‌کنیم که این رژیم درواقع دولت‌های کشور‌های مذکور را نادیده می‌گیرد و نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی آن‌ها اسناد موثق و دقیقی دارند که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی دولت‌های کشور‌های سازشکار را نادیده می‌گیرد و بدون اطلاع آن‌ها اقدام به انجام اقدماتی می‌کند که موجب اخلال در امنیت منطقه می‌شود؛ بنابراین بخش‌های امنیتی ما به برخی از مقامات این کشور‌ها درباره اسناد مذکور اطلاع‌رسانی کردند. این اعتقاد که عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی یک امر مطلوب برای جهان اسلام و کشور‌های منطقه است، کاملا بعید است.

وی افزود: اما اما همواره گفته‌ایم و صراحتا -چه در همه دیدار‌های دیپلماتیک خود -چه از طریق رسانه‌ها می‌گوییم که حتی اگر همه کشور‌های عربی و اسلامی نیز در صدد عادی‌سازی با این رژیم غاصب و جعلی باشند، جمهوری اسلامی ایران هرگز از سیاست‌های خود در دفاع از مقاومت با همه قدرت خود، عقب‌نشینی نمی‌کند؛ زیرا مقاومت به معنای امنیت منطقه‌ای است که ما در آن زندگی می‌کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا می‌تواند جزئیاتی درباره پیشنهاد سلطان عمان در مسئله مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته‌ای ارائه دهد، گفت: سلطان عمان برخی ایده‌ها را درباره چگونگی جمع کردن همه طرف‌ها جهت بازگشت به تعهداتشان در توافق هسته‌ای مطرح کرد. ما به ایده‌های سلطان عمان در نشست‌های دیپلماتیک اهمیت می‌دهیم و اگر توانستیم به نقطه‌ای برسیم که نتیجه‌ای از آن حاصل شود، به اطلاع شما خواهیم رساند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->